Цей блог для тих,хто любить книги та читання

вівторок, 7 липня 2020 р.

Знайомтесь:
ПЕРЕМОЖЦІ «КОРОНАЦІЇ СЛОВА» У НОМІНАЦІЇ «РОМАНИ»


Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова» оголосив на 20-ій, ювілейній церемонії, що пройшла онлайн, переможців у номінації «Романи».

 Як оголосили засновники конкурсу, меценати Тетяна та Юрій Логуші, першу премію присуджено творові, який надзвичайно бурхливо обговорювався журі, - «Оля» Ольги Саліпи з Хмельницького. Другу премію отримує твір «Живі. Всупереч» Ірини Мельниченко та Вадима Геращенка з Києва, третю«Руїна» Василя Краса з Лимана Донецької області.
Голова журі в номінації «Романи» професор Софія Філоненко наголосила, що ці три твори були обрані з 18-ти рукописів, які потрапили до фіналу, і всі три по-своєму презентують різні версії української історії.

 Роман «Оля» - це оригінальна біографія української письменниці Ольги Кобилянської. Цей роман, з одного боку, руйнує стереотипи, засвоєні зі шкільних підручників, а з іншого – творить новий міф про Кобилянську як героїню любовної історії.
 Роман «Живі. Всупереч» - це заглиблення в українську історію ХХ століття, сімейна драма родини, яку розкуркулили і виселили на Північ. В цьому романі повно експресивних образів, яскравих психологічних деталей. Це та гірка правда про українське минуле, яку треба зрозуміти, відчути і передати своїм нащадкам.
 Роман «Руїна» - це твір, який розкриває далеке українське минуле в усьому його розмаїтті. Це історія, де сплелися різні культури, етноси, мови та релігії. Роман є чудовим продовженням традицій української белетристики від Андрія Чайковського до Володимира Малика», - розповіла Філоненко.

Чекаємо на вихід творів з друку !

https://www.youtube.com/watch?v=99BNMVgVKSc

Немає коментарів:

Дописати коментар