Цей блог для тих,хто любить книги та читання

пʼятницю, 21 серпня 2020 р.


День Державного Прапора України



 Бути українцем – значить пишатися своєю країною. Українці  будують незалежну державу, виконуючи заповітну мрію багатьох поколінь українських патріотів. Тільки почуття любові й глибокої гордості за Україну разом із твердою вірою в її світле та величне майбутнє, у святість цієї прекрасної землі дає кожному українцеві, незалежно від того, молодий він чи сивий, чи живе він в Україні, чи в інших краях, право стверджувати: це моя країна, мій народ, моя Україна!
Український прапор – це символ пшениці в степах під блакитною аркою неба, який уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі.
 Упродовж історичного розвитку жовто-блакитний прапор був символом боротьби за національні й соціальні права українського народу і за часів незалежності став Державним Прапором України. Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.
 Державний Прапор України затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 року, а у серпні 2004 року Президент України підписав Указ «Про День Державного Прапора України», який щорічно відзначається 23 серпня.



 З Днем Державного Прапора України, шановні земляки! Миру, любові, злагоди в сім'ях та суспільстві всім нам!


Немає коментарів:

Дописати коментар