Цей блог для тих,хто любить книги та читання

понеділок, 20 червня 2022 р.

 

 

 

 

 

Подаруй бібліотеці українську книгу



  Шановні жителі Глобинської громади!

   Згідно Закону Верховної  Ради України № 7459 "Про встановлення обмежень на ввезення і розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь", прийнятого 19 червня 2022 року   бібліотеки Глобинської громади вилучили російськомовну літературу, видану після 1991 року.

Війна довела, що давно вже настав час переходити на україномовний контент. І це тепер закріплено на законодавчому рівні.

Сьогодення змусило подивитись на бібліотеку та книги по-іншому. Книги стали по-справжньому «духовними ліками», а бібліотека – «аптекою для душі», як вважали ще в Стародавньому Єгипті. За період війни користувачів бібліотек не поменшало, а, навпаки, побільшало. Але бібліотеки не мають достатньої кількості україномовних книг та книг сучасних українських авторів. Тож звертаємось до всіх, хто має такі книги, але вже давно вони прочитані і стоять на домашніх полицях, подаруйте їх найближчій до вас бібліотеці.

 Бібліотеки мають велику потребу ще й в настільних дитячих іграх, адже прийшло літо і діти залюбки пограють в бібліотеці та поспілкуються зі своїми однолітками.

 Тільки всі разом ми подолаємо всі негаразди та приблизимо перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар