Цей блог для тих,хто любить книги та читання

четвер, 23 липня 2020 р.


Грані таланту Володимира Винниченка



   26 липня громадськість України відзначає день народження видатного українського прозаїка, драматурга, політика, громадського діяча, художника Володимира Кириловича Винниченка.

Доля видатного  Володимира Винниченка (1880-1951) була надзвичайно складною та бурхливою. Цей талановитий художник слова був відомим політичним діячем, який все своє життя присвятив боротьбі за побудову вільної, самостійної України. Тому не дивно, що твори його довгий час було заборонено друкувати.
Володимир Винниченко  є автором 14 романів, 23 драм, понад 100 оповідань, п’єс.
    Мав він ще й особливе захоплення - малярство. Знаний переважно як політик і письменник, Володимир Винниченко водночас є автором понад півтори сотні творів олійного живопису та графіки, великої кількості пейзажів, натюрмортів, портретів.

Познайомтесь з кількома книгами Володимира Винниченка.
"Записки Кирпатого Мефістофеля"
Головний герой роману Записки Кирпатого Мефістофеля Яків Михайлюк наче не живе, а грає в життя. Навіть до свого одруження він ставиться як до гри. Але на перешкоді стає один факт: виявляється, що у Кирпатого Мефістофеля є син, що народився проти його бажання. Гра закінчується: Михайлюку треба обирати між коханою і дитиною.

"Момент"
«Момент» — це оповідання, написане в імпресіоністичному дусі. Головний герой разом із загадковою панною Мусею нелегально перетинають кордон, ризикуючи життям. Між ними виникають почуття, однак, незнайомка зникає так само раптово, як і з’явилася. Щастя живе у коротких хвилинах, які швидкоплинні — така основна думка твору Володимира Винниченка «Момент».

"Лепрозорій"
«Лепрозорій» — це захоплюючий детектив із палкими пристрастями на тлі політичного життя Франції. У такій формі автор розмірковує над природою людини, драматичністю, а часто трагічністю її життя, причинами негармонійності стосунків між людьми, над засобами «лікування сучасного людського організму».


 А ви і досі не читаєте української класики?
Завітайте в бібліотеки Глобинської ОТГ, де на вас чекають цікаві книги Володимира Винниченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар