Цей блог для тих,хто любить книги та читання

четвер, 19 листопада 2020 р.

 

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

 

«Завдяки історичній пам’яті

людина стає особистістю,

                                             народ – нацією, країна –

                        державою!»

М. Грушевський

  21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України  «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року «… з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

  Революція Гідності залишила глибокий визначальний слід в новітній історії України.. Її ідеали, надії й рішення сприяли відродженню цінностей свободи і гідності, переосмисленню свого призначення, розпочали та продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність.

 

  Бабичівська бібліотека-філія КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ОТГ» (Завідуюча Гладирь Т.В.) організувала для своїх користувачів книжкову виставку «Революція Гідності та Свободи», на якій представлено документи з історії України, література про здобуття державної незалежності нашою країною та доленосні події в Україні початку XXI століття – Помаранчевої революції та Євромайдану.


  Сьогодні боротьба за Незалежність України, її суверенітет, кордони – продовжується. І від зовнішньої агресії нас захищають сучасні Герої – учасники військових дій, які щохвилини виборюють для нашої держави такий жаданий мир. Вони з честю захищають державний суверенітет та територіальну цілісність, відстоюючи національні інтереси та ціною власного життя продовжують боронити нашу землю на Сході країни. Саме про них, відважних захисників, розповідають книги, представлені на книжковій виставці.

  Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу.

Пишаймося нашими співвітчизниками, які всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму об’єднались, відстояли і відстоюють своє право на вибір достойного мирного життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар