Цей блог для тих,хто любить книги та читання

неділю, 17 січня 2021 р.

 


Сер Стів Стівенсон та його детективи

Знайомство з новинками від Українського інституту книги


 

  Сер Стів Стівенсон - нове ім'я на небосхилі сучасної дитячої літератури. Стів Стівенсон (справжнє ім’я Маріо Паскуалотто) — італійський дитячий письменник, відомий популярними книжковими серіями «Школа піратів» та «Агата Містері». Незважаючи на те, що писати він почав порівняно недавно, книги цього автора користуються величезною популярністю у дітей з різних країн. Письменник працює в детективно-пригодницькому жанрі. Сюжети його книг захоплюють увагу з першої до останньої сторінки, причому подобаються і дітям, і підліткам, і дорослим читачам.

  Серію детективів про Агату Містері присвячено пригодам британської дівчинки, яка має феноменальну пам’ять та навички Шерлока Голмса. У розслідуваннях таємничих злочинів, які стаються по всьому світу, їй допомагає кіт Ватсон, заважає кузен Ларрі, охороняє та прислуговує грізний дворецький.



 

Книжки від італійського дитячого письменника Маріо Паскуалотто, що пише під «британським» псевдонімом, мають принаймні дві переваги. По-перше, їхня динаміка і проста мова допоможуть дитині захопитися читанням і непомітно прочитати цілу серію.

По-друге, розповідаючи про пограбування у Венеції, пошуки в Єгипті чи злочин на Ейфелевій вежі, автор щедро інтегрує інформацію про географію, історію та звичаї країн і народів.

 

  Якщо ваша дитина обожнює пригоди, таємниці і розслідування, вам просто необхідно привести її до КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ОТГ» та познайомити з книгами Стіва Стівенсона.

Немає коментарів:

Дописати коментар