Цей блог для тих,хто любить книги та читання

пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

 

                                        Майстер історичного роману

Володимиру Малику - 100



 Володимир Малик (21.02.1921 - 31.08.1998) – український письменник, автор пригодницьких та історичних творів, літературознавчий критик, народився в с. Новосілках Макарівського району на Київщині в селянській родині. Філологічну освіту здобув у Київському університеті. Потім тривалий час викладав у школі українську мову та літературу.  Творчим досягненням Володимира Малика є його  романи «Посол Урус-шайтана» (1968), «Фірман султана» (1969), «Чорний вершник» (1976), «Шовковий шнурок» (1977), що склали тетралогію «Таємний посол», а також романи «Князь Кий» (1982) та «Черлені щити» (1985). Вони стали набутком нашої літератури, а їх автор зайняв одне з почесних місць серед кращих сучасних романістів історичного жанру. За романи «Посол Урус-шайтана», «Шовковий шнурок» та «Князь Кий», Володимир  Малик удостоєний літературної премії імені Лесі Українки 1983 року.

  Повістями і романами Володимира Малика зачитувалося  не одне покоління українців. «Вітчизни гідний син», «Майстер літературного цеху», «Невтомний трудівник», «Козацький Дюма» – це неповний перелік епітетів, якими нагороджували письменника журналісти.                                                                                                                               А Володимир Малик для написання своїх романів глибоко знайомився з історичною літературою, засиджувався в архівах, виїжджав на місця, де колись жили його майбутні герої, тому з-під його пера виходили такі чудові твори, близькі до справжніх історичних подій. Саме це й приваблювало читача та робило  книги Володимира Малика такими цікавими.

  Найкращою згадкою про видатного письменника Володимира Малика в рік його 100-літнього ювілею буде читання та перечитування його романів. Тож запрошуємо любителів пригодницького  та історичного жанрів до бібліотек  КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ОТГ»!  З нагоди 100-річчя від дня народження видатного письменника бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ОТГ організували книжкові виставки, перегляди літератури, провели заходи.


Глобинська бібліотека-філія №2







КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ОТГ»






Глобинська бібліотека-філія №1





Немає коментарів:

Дописати коментар