Цей блог для тих,хто любить книги та читання

понеділок, 1 листопада 2021 р.

 

«В житті я не взяв жодної фальшивої ноти»


    Вийшов друком біобібліографічний  покажчик «В житті я не взяв жодної фальшивої ноти», укладачем якого є Юрій Роговий. Дане видання знайомить читачів з багатогранною постаттю відомого письменника, нашого земляка, лауреата премій імені Андрія Головка (1988) та імені Тараса Шевченка (1992) Феодосія Кириловича Рогового.

    Довідник включає в себе такі розділи: основні дати життя і творчості письменника; дані про окремі видання (1973 – 2015) та публікації у збірниках і періодичних виданнях; публікації про творчість Феодосія Рогового; вірші-посвяти; автобіографії різних років; додаток із статтями Миколи Малахути «Молитва над словом Феодосія Рогового» та Юрія Рогового «Довга дорога до свята».

    Вступні статті написані академіком, письменником та літературознавцем Іваном  Дзюбою «Високо поцінований і мало прочитаний» та письменником-краєзнавцем-літературознавцем Петром Рогачем «Про Феодосія – за спогадами і листами».

  Юрій Роговий подарував книгу Глобинській бібліотеці-філії №1 КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ОТГ». Всіх, кому цікава літературна спадщина нашого земляка Феодосія Рогового, запрошуємо познайомитись  із біобібліографічним покажчиком «В житті я не взяв жодної фальшивої ноти».

  Щиро дякуємо Юрію Роговому за подарунок.

Немає коментарів:

Дописати коментар