Цей блог для тих,хто любить книги та читання

середу, 23 вересня 2020 р.

 

26 ВЕРЕСНЯ – ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ ГЛОБИНЩИНИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

 


  В історії народів світу є події, які залишають глибокий відбиток у пам’яті людській. До таких подій, безумовно, слід віднести Другу світову. 1941–1945… Лише тире розділяє ці дати, а в житті —  мільйони загиблих, яких забрала війна та страшні сліди, які вона залишила. Територією України фронт прокотився двічі і перетворив на руїни та згарища 714 міст і 28 тис. сіл. Скільки горя, скільки страждань за цими цифрами…

 Для Глобинщини був і щасливий день серед жахіть війни  – 26 вересня 1943 року. Саме в цей день було звільнено наше місто від німецько-фашистських загарбників. Героїзм і самопожертва наших співвітчизників не знали меж і саме їх масовий характер і знищив ворога. Тож давайте відкриємо навстіж свої серця і приймемо в них трагічне і героїчне минуле свого народу, який пережив смерть і горе, жахи і страждання, насильство і приниження, низько вклонімося його подвигу.

 Час дедалі більше віддаляє нас від незабутніх днів війни, та минуле хвилює, вимагає шанобливого ставлення до нашої історії.

 

 Одну з найбільших трагедій нашого життя — Другу світову  війну — не зміг замовчати жоден письменник, особливо ті, хто був на фронті, чиє дитинство опалила війна. Найбільше про війну писали такі письменники, як О. Довженко, Ю. Збанацький, А. Малишко, П. Тичина, М. Рильський, О. Гончар, О. Коломієць, Л. Костенко, Гр. Тютюнник та інші.

 

 Бібліотеки Глобинської ОТГ пропонують літературу про Другу світову війну даних письменникіа  та книги, які розповідають, якою ціною далась перемога над ворогом, зокрема визволення Глобинщини від німецько-фашистських загарбників.

Немає коментарів:

Дописати коментар