Цей блог для тих,хто любить книги та читання

середу, 21 жовтня 2020 р.

 

ВОЛОДИМИРУ ЛИСУ -70



 

«Така людина, як пан Лис, просто мала з’явитися на нашому літературному небосхилі. Він - той талант, який навчився грати за законами ринку, тому може принести в широкі маси якість справжньої літератури». (О. Забужко)

 

26 жовтня виповнюється 70 років від дня народження Володимиру Лису.

Володимир  Лис — український журналіст, драматург, письменник. Відомий також як народний синоптик. Його довгострокові прогнози на цілий рік неодноразово збувалися. 

 

Володимир Лис – один із особливо плідних, успішних і читаних авторів, лауреат багатьох престижних літературних премій та конкурсів, кавалер ордена “За заслуги” ІІІ ступеня. Такі твори, як “І прибуде суддя”, “Камінь посеред саду”, “Острів Сильвестра”, “Століття Якова”, “Соло для Соломії”, інші романи, повісті, п’єси зажили широкої популярності у читачів, а за “Століттям Якова” знято серіал.

 

Володимир Лис народився 26 жовтня 1950 року на хуторі поблизу села Згорани на Волині. 1977 року закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Служив у війську, працював журналістом у районних газетах Волині, Хмельниччини, Херсонщини, Рівненщини, у волинській молодіжці, завідував літературною частиною Рівненського музично-драматичного театру, був редактором відділу державного будівництва газети «Волинь».

Член Національної спілки письменників України (2004) та Асоціації українських письменників.

 

 10 цікавих романів Володимира Лиса:

«Століття Якова», «Соло для Соломії», «Графиня», «Обітниця», «Острів Сильвестра», «Місяць, обмитий дощем», «Стара холера», «Країна гіркої ніжності», «В'язені зеленої дачі», «Діва Млинища» чекають свого читача в КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ОТГ».

Немає коментарів:

Дописати коментар